Свещеник в CNN се опита да свърже историята за Коледа“ с

...
Свещеник в CNN се опита да свърже историята за Коледа“ с
Коментари Харесай

Свещеник критикуван за това, че каза, че Исус е „палестински евреин“ в „окупирана“ страна в интервю за CNN: „Смущаващо погрешно“

Свещеник в CNN се опита да свърже „ историята за Коледа “ с продължаващата война сред Израел и Хамас, предизвиквайки бурна реакция в обществените медии.

На коледната заран в понеделник отец Едуард Бек беше запитан за „ болката и страданието “, които се случват по целия свят по време на празничния сезон, и да се обърне към тези, които се усещат „ безнадеждни “.

„ Мисля, че посланието на Коледа е, че Бог влиза в нея с нас и ние не сме сами в нея “, отговори Бек. „ Това, от което съм толкоз изумен, е, че историята на Коледа е за палестински евреин – какъв брой постоянно срещате тези думи дружно? Палестински евреин, роден във време, когато страната му е била окупирана, нали? Не могат да намерят място даже да роди, майка му. Те са бездомни. В последна сметка те би трябвало да избягат като бежанци в Египет, не по-малко. Искам да кажа, че не можете да извършите паралели с актуалната ни международна обстановка сега.

Той продължи: „ И по този начин, по някакъв метод имаме вяра, че Бог се ражда в тази...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР